V. vállalkozáskutatási konferencia

Budapest, mathias corvinus collegium

2024. 11. 21-22.

Műhelybeszélgetés „Hazai vállalkozáskutatás és publikálás a Q1-ért” címmel

Időpont: 2024. május 16. 17:00

Szervező: Vállalkozáskutatási Hálózat
Helyszín: 1113. Budapest, Tas vezér u. 3-7., vagy online
Jelentkezési határidő: 2024. május 15. 12:00
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött

A Vállalkozáskutatási Hálózat a Hazai vállalkozáskutatás és publikálás a Q1-ért címmel beszélgetést tart május 16-án 17h-kor. Ha kedve és ideje engedi, csatlakozzon a közös gondolkozáshoz!

A beszélgetés célja annak áttekintése, hogyan motiválják, korlátozzák a hazai fókuszú és közönségű vállalkozáskutatást az akadémiai ösztönzőrendszerek, illetve az, hogy feltárja a tartalmi motivációk és a hivatalos ösztönzők közötti feszültségek feloldási lehetőségeit

A közös gondolkozást indító panelbeszélgetés résztvevői:

Király Gábor, a BGE PSZK dékánja, a BGE Felsőoktatás Jövője Kiválósági Központ szakmai vezetője

  • Kováts Gergely, a Corvinus Egyetem Nemzetközi Felsőoktatási Kutatások Központjának igazgatója
  • Sasvári Péter, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa, tudománymetria kutató;

A beszélgetést Radácsi László, a Vállalkozáskutató és Elemző Hálózat alapító tagja fogja moderálni.

Az eseményt hibrid formában szervezzük. A rendezvény élő helyszíne az MCC budapesti campusa (XI. kerület Tas Vezér utca 5.) – azok, akiknek úgy kényelmesebb, online vehetnek részt a rendezvényen.

A beszélgetés előzménye a Vállalkozáskutatói és Elemzői Hálózat konferenciáján, 2023. novemberében szervezett kerekasztal beszélgetés a magyar nyelvű vállalkozáskutatási publikációk helyzetéről. Az ott megszólaló gazdálkodástudományi folyóirat szerkesztők, főszerkesztők rámutattak az anyanyelven való publikálásban való érdekeltség és a hazai tudományos előmeneteli rendszer elvárásai közötti feszültségre.

Ezúttal azt járjuk körül, hogy

  • A hazai vállalkozáskutatók publikációs és szakmai közéleti motivációit miként befolyásolják az MTA által a habilitációs és egyetemi tanári pályázatokkal szemben támasztott követelmények, illetve ezek leszivárgása az egyetemek saját szabályozásaiba.
  • Milyen egyéni, közösségi vagy intézményi lépések segíthetik, hogy a hazai szakmai közönségnek szóló, a hazai vállalkozásokra fókuszáló kutatások és a magyar nyelvű publikációk vonzóak legyenek a kutatók számára?

Amennyiben csatlakozna hozzánk, kérjük írjon az info@vallalkozaskutatas.hu címre, hogy online vagy élőben csatlakozna hozzánk.

Budapest, 2024. május 6.

 

V. Vállalkozáskutatási konferencia

Szervező: Vállalkozáskutatói és Elemzői Hálózat

Információ: konferencia@vallalkozaskutatas.hu