V. vállalkozáskutatási konferencia

Budapest, mathias corvinus collegium

2024. 11. 21-22.

Vállalkozáskutatói és Elemzői Hálózat

A program elsődleges célja a vállalkozások világának kutatói és elemzői közötti együttműködés erősítése, facilitálása, olyan terek és fórumok létrehozása és működtetése révén, ahol a témával foglalkozó kutatók és elemzők találkozhatnak és eszmét cserélhetnek egymással. A program az együttműködés erősítése és a hálózat létrehozása által kíván hozzájárulni a vállalkozásokkal kapcsolatos szisztematikus tudás bővítéséhez és mélyítéséhez.

A program célja továbbá a vállalkozásokkal kapcsolatban felhalmozott tudás ismertségének növelése a közvélemény, a szakpolitika és a vállalkozók körében, valamint ezek révén a vállalkozókról szóló közbeszéd formálásának és a vállalkozáspolitikai programok megalapozottságának elősegítése.

Kinek szól a program?

A program elsősorban a vállalkozások világát kutatóknak és elemzőknek szól, legyenek egyetemi, akadémiai szférában tevékenykedő kutatási és/vagy oktatási tevékenységet végző tudósok, vagy tanácsadó cégeknél és bankoknál dolgozó elemzők. Másodsorban pedig azoknak, akik a vállalkozásokra vonatkozó tudást hasznosítják munkájuk során, például vállalkozóként, gazdaságszervezőként, állami döntéshozóként, vagy a közgondolkozás alakítóiként.

A hálózat nyitott bármely vállalkozásokkal kapcsolatos téma iránt, legyen az közgazdasági, üzleti vagy szociológiai megközelítésű, érintse a vállalkozások működését, finanszírozását, a vállalkozóvá válás kérdéseit és problémáit, a vállalkozások tevékenységének gazdasági-társadalmi következményeit vagy más, vállalkozásokkal kapcsolatos témát.

Tevékenységek
  • – Éves szakmai konferencia, hozzá kapcsolódó publikációs lehetőséggel
  • – Rendszeres workshopok
  • – Hírlevél a hálózat tagjainak

korábbi konferenciáink:

I. Vállalkozáskutatási Konferencia – 2020. november 6.

II. Vállalkozáskutatási Konferencia – 2021. november 18-19.

III. Vállalkozáskutatási Konferencia – 2022. november 17-18.

IV. Vállalkozáskutatási Konferencia – 2023. november 16-17.

A Vállalkozáskutatói és Elemzői Hálózat konferenciája 2020-ban és 2021-ben a GINOP 1.1.10 „A mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének javítása a vállalkozói ismeretek bővítése révén” című kiemelt projekt keretében valósult meg az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. támogatásával.

2022-ban és 2023-ban a konferencia megvalósulását a Mathias Corvinus Collegium támogatja.

V. Vállalkozáskutatási konferencia

Szervező: Vállalkozáskutatói és Elemzői Hálózat

Információ: konferencia@vallalkozaskutatas.hu